TOSUNUM BÖREĞİ
Malzemeler:
1 Su Bardağı su
1 Su Bardağı sıvıyağ
1/2 Limon Suyu
Aldığıkadar Un
Tuz
İç Malzeme Için :
1/2 Su Bardağı haşlanmışyeşil Mercimek
1/2 Su Bardağı çekilmişhaşhaş
Hazırlanışı:
Su, Sıvıyağ, Limon Suyu Ve Tuzu Bir Kapta Karıştırın. Yumuşak Bir Hamur
Elde Edene Kadar Un Ekleyip Yoğurun. Hamuru ılık Bir Ortamda 1 Saat
Dinlendirin
Hamuru Her 20 Dakikada Bir Olmak Üzere 3 Kez Yoğurun. Hamuru Yarım
Cm Kalınlığında Açın. Üzerine Haşhaşsürüp 4 X 4 Cm 'lik Kareler Kesin.
Karelerin Üzerine Haşlanmışmercimeği Paylaştırıp Rulo Şeklinde Sarın.
Yağlanmışfırın Tepsisine Dizip Önceden ısıtılmış180 Dereceye Ayarlıfırında
Üzerleri Kızarana Kadar Pişirin. Sıcak Veya ılık Olarak Servis Yapın.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: