YERFISTIĞI SOSLU YENGEÇ BÖREĞİ
Malzemeler:
Lahana:100gr(julyen)
Havuç:100gr(ince Kıyılmış)
Soya Filizi:50gr
Taze Soğan:100gr(julyen)
Yengeç Eti:115gr
Pirinç Sirkesi:10gr
Soya Sosu:10gr
Yufka:10ad(20x20)ebadında Keşilmiş
Yumurta Akı:1ad
Sos
Yer Fıstığı:40(ezmesi)
Pirinç Sirkesi:13gr
Soya Sosu:10gr
Yeşil Soğan:1ad(sadece Yeşil Kısmıdoğranmış)
Susam Yağı:10gr
Hazırlanışı:
Sötuar Tavada Az Sıvıyağla Lahanalarımızımarine Ettikten Sonra
Kızgın Tavamızda Soteleyelim Havuç,soya Filizi Ve Yeşil Soğanıekleyip 1
Dakika Soteleyelim.
Yengeç Eti, Sirke Ve Soya Sosunu Ekledikten Sonra Et Iyice ısınana Dek 30
Sn Kadar Kavurun Ateşten Alıp Buz Dolabında Bekletin.
Fırınımızı200c Getirin.
Böreği Hazırlamak Için Yufkayıbir Ucu Size Doğru Olacak Şekilde
Düz Bir Zemine Yayın. Hazırladığınız Iç Malzemeden 25-30gr Kadar
Yufkanın Yarısına Gelecek Kadar Yayın. Yufkanın Size Yakın Olan Ucu Harcın
Üzerine Kapatın. Diğer Yufka Kenarlarınıçırpılmışyumurta Aklarıyla
Sıvayın. İki Yanınıhafifçe Kapayın.
Yufkalarırulo Şeklinde Sarın Üstte Kalan Yufka Ucuna Yumurta Sürüp
Kapatın. Böreklerin Üstüne Çok Az Sıvıyağdöküp 25-30 Dakıka Fırında
Kızartın Nar Gibi Olana Dek.
Sos Icin:
Bütün Malzemeler:imizi Bir Kapta Iyice Karıştırıp Böreklerimizin Yanında
Servis Yapıyoruz.
Afİyet Olsun...
0 yorum: