YOĞURT SOSLU BÖREK



Malzemeler:

Un
Su
Yağ
Tuz Kabartma Tozu
Sarmısak
Tereyağı

Hazırlanışı:

Un Ile Suyu Hamur Kıvamına Gelinceye Kadar Karıştırın. Içine Çok Az Yağ,
Kabartma Tozu Ilave Edin Ve Iyice Yoğurun. Kendi Damak Tadınıza Göre Tuz
Ilave Edin. Fırında, Üstü Nar Gibi Kızarıncaya Kadar Pişirin. Genişbir Kaba
Börekten Irili Ufaklıparçalar Bölüp Koyun. Diğer Tarafta, Yoğurdu Koyu Bir
Ayran Kıvamına Getirin, Içerisine Dövülmüşsarmısak Ekleyin Ayranı
Parçalara Bölünmüşböregin Üzerine Dökün. Tereyağınıhafif Yanacak Kadar
Kızartın, Isteğe Göre Pul Biberde Ilave Edilebilir. Erimiştereyağınıda, Son
Olarak Ayranlanmışböreğin Üzerine Dökün.
Afiyet Olsun :) 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.