TAVUKLU BÖREK
Malzemeler:
1 Adet Tavuk Gögüsü
3 Adet Yufka
500 Gr. Yoğurt
4 Dişsarımsak
1 Çorba Kaşığı margarin
1 Çarba TatlıKaşığı pul Biber
3 Su Bardağı su
Hazırlanışı:
3 Su Bardağı su Ile Tavuk Göğüsünü Haşlıyoruz,pişirim Süresi Tavuğun
Pişmasiyle Orantılı,tavuk Gögüsü Piştikten Sonra Didikliyoruz Ve Isteğe Göre
Tuz Ve Karabiberi Ilave Ediyoruz.bir Fırın Tepsisine 1,5 Yufkayıseriyoruz
Arasına Yaptığımız Hercıekleyip Kalan Yufkayla Üzerini Kapatıyoruz.(içine
Başka Hiçbir Malzeme Eklemiyoruz)200 Derece Fırında Üzeri Ve Altı
Kızarana Kadar Pişiriyoruz.piştikten Sonra Soğuk Olan Tavuk Suyundan
Ortalama 1,5 Bardak Üzerine Döküyoruz,her Tarafı ıslanıcak Şekilde.son
Olarak Üzerin Serımsaklıyoğurt Ekleyip Kızdırdığım Yağla Biberi Yoğurdun
Üzerine Döküp Servis Yapıyoruz.Afiyet Olsun :)
0 yorum: