TEKKE KEBAPI



Malzemeler:

900 Gr Kuşbaşıkoyun Eti
6 Çorba Kaşığı tereyağı
5 Adet Kurusoğan
4 Adet Domates
3 Su Bardağı su
1 Paket Kuskus

Hazırlanışı:

Soyulmuşdomatesleri Küçük Küpler Halinde Doğrayın. 2 Adet Soğanıince
Ince Kıyın Veya Rendeleyin. 3 Çorba Kaşığı tereyağınıeritip Soğanı
Pembeleşinceye Kadar Kavurun. Eti Ilave Edin. Kendi Suyunu Bırakıp
Çekinceye Kadar Pişirin.domatesleri Ekleyin. Arada Bir Karıştırmak
Suretiyle Suyunu Çekinceye Kadar Pişirin. Sıcak Su, Tuz Ve Karabiber Ilave
Edip Kısık Ateşte Et Yumuşayıncaya Kadar Pişirin.
Diğer Tarafta 3 Adet Kurusoğanırendeleyip 3 Çorba Kaşığı tereyağında
Kavurun. Kuskuslarıilave Edip 3-4 Dakika Karıştırın. 1,5 Su Bardağı su, Tuz
Ve Karabiber Ekleyip Orta Ateşte Suyunu Çekinceye Kadar Pişirin. Sonra Çok
Kısık Ateşe Alıp Kapağıkapalıolarak Bir Kaç Dakika Demlenmeye Bırakın.
Servis Tabağına Kuskusu Alıp Üzerine De Eti Yerleştirin. Sıcak Olarak Servis
Yapın.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.