YUMURTA DOLMASI
Malzemeler:
Yumurta:8ad
Zeytin Ezmesi
Dereotu:1ad
Salatalık Turşusu:50gr
Kaşar Peynir:100gr
Karabiber:10gr
Kırmızıpul Biber:10gr
Tereyağ:25gr
Tuz:10gr
Hazırlanışı:
Yunurtalarımızı8-10 Dakika Arasında Haşlayalım.
Haşladıktan Sonra Ortadan Ikiye Bölüp Sarılarınıkırmadan Çıkaralım
Dereotunu Ince Ince Kıyalım Turşularımızıminik Minik Doğruyalım
Sırasıyla Bütün Malzemeyi Karıştırlım.
Kaşar Ve Tere Yağıhariç.
Yaptığımız Yumurtalarıtepsiye Dizelim Harcımızıkrema Torbasıyla
Yumurtaların Içine Sıkalım Üstlerine Kaşar Ekleyelim Bolca Ve Minnacık
Minnacık Üstlerine Tere Yağparçalarıbırkalım 8 Dakika
Fırınlayalım Servis Edelim. Afİyet Olsun...
0 yorum: