ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ DOLMASI
Malzemeler:
3 adet kereviz
2 adet havuç
100 gram kadar bezelye
1,5 limonun suyu
1 bas soğan veya 6 adet arpacik soğan
6 adet kesmeseker
Yeterince tuz
Hazırlanışı:
Kerevizler ayiklanir, yikanir, kabuklari soyulduktan sonra ortadan ikiye
Bölünür ve 1 limonu kullanarak yaptigimiz limonlu suya atilir. diger
Taraftan temizlenmis yikanmis havuç tavla zari büyüklügünde küp küp
Kesilir, bezelye de ilave edilerek limonlu sudan çikarilmis ve alti düz bir
Tencereye yerlestirilmis kerevizleriniçlerine doldurulur. artan malzeme
Tencerenin etrafina serpistirilir. herbir kerevizin üzerine 1 kesmeseker
Konur. yarim limon suyu ile zeytinyagiçirpilir ve kerevizlerin üzerine
Dökülür. ayrica 1,5 çay bardağı daha suilave edilir. tuz eklenir. kapagi hiç
Açilmadan 25-30 dakika orta ateste pisirilir. ilindikta sonra servis yapilir.
0 yorum: