AVCI SOSU
Malzemeler:
125 gr. yağ
200 gr. mantar (dilimlenmiş)
50 gr. arpacık soğanı(ince kıyılmış )
250 gr. çiğkonkase domates
1 çay kaşığı ince kıyılmış tarhun otu
200 ml. sek beyaz şarap
1 lt. dömi glas
Taze çekilmişkarabiber
Hazırlanışı:
Yağıderin bir tavada eritin. mantarlarıatıp biraz sote edin. arpacık
Soğanlarınıilave edin ve 2-3 dakika kısık ateşte pişirin. çiğkonkase
Domatesi, tarhun otunu ve beyaz şarabıkatın. tavadaki karışımıyarı
Yarıya kalıncaya kadar çektirin. dömi glasıilave edin ve kısık ateşte uygun
Kıvama gelinceye kadar pişirin. oluşan kefi alın. tuz ve karabiberini ilave
Edin.
0 yorum: