BİFTEKLİ ÇUBUK MAKARNA
Malzemeler:
225 gr kemiksiz dana lop et,
115 gr çubuk makarna,
1 çorba kaşığı sıvıyağ,
Doğranmış1 orta boy soğan,
450 gr doğranmışdomates,
250 gr doğranmışyeşil fasulye,
100 gr dilimlenmişmantar,
85 gr (1/3 su bardağı ) domates salçası,
1/2 tatlıkaşığı dövülmüşrezene tohumu (istenirse),
1/4 tatlıkaşığı biber,
1 çorba kaşığı rendelenmişkaşar peyniri, birkaç dal dereotu (istenirse).
Hazırlanışı:
Eti hafif dondurun, yaglarini temizleyinve liflerin yönünde, lokmalik ince
Seritler halinde dograyin. makarnayi tarife göre pisirin, süzün ve ilik olarak
Bekletin. sos için; yagi genis bir tavada ve orta ateste isitip, eti ve
Soganlari ekleyin. et kahverengilesinceye dek (2-3 dakika) karistirarak
Kavurun. domates, fasulye, mantar, salça, rezene ve biberi ekleyin.
Kaynamaya baslayinca altini kisip, kapagini kapatmadan (7-8 dakika)
Koyulasana dek, arada bir karistirarak pisirin. peyniri ekleyin. tabaga
Aldiginiz makarnalarin üzerine sosu dökerek servis yapın. istenirse üzerine
Biraz daha kasar peyniri serpilebilir.
0 yorum: