GÜNE BAKAN
Malzemeler:
4 adet kemiksiz, dövülmüştavuk göğsü
500 gr. ıspanak
1 adet havuç
2 adet soğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı elma sirkesi
4 adet yumurta
Hazırlanışı:
İnceltilip, dövülmüştavuk göğüslerini tuzlayıp, biberleyin. yağlanmış
Kalıplara yerleştirin. ispanağıayıklayıp, yıkayıp, ince ince doğrayın. soğanı
Ince ince kıyıp, 2 yemek kaşığı sıvıyağla kavurun. tavuk etlerini
Yerleştirdiğiniz kalıpların içine ıspanaklarıpay edin. her kalıbın içine birer
Yumurta kırın. 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı elma sirkesi, tuz ve
Karabiberle sos hazırlayın. hazırladığınız sosu kaselerin üzerine gezdirin.
Havuçlarıkibrit çöpü inceliğinde kesip, yumurtanın etrafına dizin. 180°c
ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirip, servis yapın.afiyet olsun :)
0 yorum: