KABAK KALYE
Malzemeler:
Kabak:500gr(jülyen)
Havuç:200gr(jülyen)
Soğan:400gr(piyaz doğranmış)
Pirnç:80gr
Sızma zeytin yağı:250ml
Tuz:35gr
Portakal suyu:1 bardak(naturel)
Şeker:25gr
Yağlıkağıt
Hazırlanışı:
Doğranmışsoğanımızıtenceremizin dibine yerleştirelim onun üstüne
Havuçlarımızı, sonra kabaklarımızıve şekerimizi ekleyelim.
Tuzumuzu sıvıyağımızıve bir mıktar su ekledikten sonra bir bardak
Portakal suyu ekleyip üzerlerine yağlıkağıdıörtüp tabağıters çevirip üstne
Koyalım ve tekrar yağlıkağıdıserip tencerenin kapağınıkapatalım ve çok
Ama çok kısık ateşte 45 dakika pişirelim.
Soğuduktan sonra dolaba atın ve iyice soğuduktan sonra yağlıkağıtları
Alıp bol limon sıkıp yiye bilirsiniz. afİyet olsun...
0 yorum: