LOLAZLI PİLAV



Malzemeler:

500 gr. lolaz (börülce),
250 gr. pilavlık bulgur,
1 su bardağı sıvıyağ,
1 tatlıkaşığı karabiber,
1 tatlıkaşığı kırmızıbiber,
1 yemek kaşığı domates salçası,
Tuz,

Hazırlanışı:

Lolaz yıkanır, bir tencereye konur, üzerini kaplayacak kadar su ilave edilir
(su lolazıpişirecek kadar olmalıdır). lolazlar piştikten sonra pilavı
Pişirecek kadar sıcak su ve tuz ilave edilir. sonra salçasıkonulur bir taşım
Kaynatıldıktan sonra pişmesi beklenir ve piştikten sonra karabiber ve
Kırmızıbiber eklenir. yağbir tavada ısıtılır ve pilavın üzerine dökülür.
Onbeşdakika dinlendirildikten sonra servis yapılır

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri - Template by SoraTemplates and Blogger Templates - Anime OST.