MEYHANE PİLAVI (2)



Malzemeler:

300 gr. bulgur,
50 gr. pişmişnohut,
50 gr. ince doğranmışsoğan,
30 gr. ince doğranmışkırmızıbiber,
100 gr. doğranmışdomates,
1 paket margarin yağ,
50 gr. domates salçası,
5 su bardağı su,
10 gr. tuz,

Hazırlanışı:

İnce ince doğranmışsoğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavurulur.
Kavrulmuşsoğanın içine ince doğranmışkırmızıbiber ile pulbiber ve salça
Ilave edilip karıştırıldıktan sonra suyu konur. bu karışıma pişmişnohut ve
Domatesler konup kaynatıldıktan sonra içine tuz ve bulgur atılır, karıştırılır.
Pişmekte olan pilav yeniden kaynara çıkınca ocağın altıkısılır 15 dakika
Daha pişirildikten sonra yemek ocaktan indirilir. yemek servise hazırdır.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri - Template by SoraTemplates and Blogger Templates - Anime OST.