MUMBAR
Malzemeler:
4 adet koyun mumbarı,
300 gr. orta yağlıkuzu kıyma,
2 su bardağı bulgur,
2 çorba kaşığı domates salçası,
2 yemek kaşığı pulbiber,
1 orta boy ince doğranmışsoğan,
10 dişezilmişsarımsak,
2 su bardağı et suyu.
Hazırlanışı:
Mumbarlar iyice yıkanarak tersi çevrilir. tersi çevrilen mumbarlar tuzla
Iyice ovularak temizlenir. temizlenen mumbarlar bir tencerenin içerisinde,
Tuzlu suda 3 saat dinlendirilir. kıyma, bulgur, salça, karabiber, tuz, tarçın,
Soğan, sarmısak karıştırılarak 10 dakika yoğurulur. bu harç bir huni
Yardımıile mumbara doldurulur ve mumbarlar düdüklü tencereye dizilir. 2
Su bardağı etsuyu içine 1 kaşık salça ve bir kaşık pul biber, yeteri kadar
Tuz konularak sos haline getirilir ve mumbarların üzerine dökülür. kısık
Ateşte 30 dakika pişirildikten sonra servise hazır hale getirilir
0 yorum: