ROSTO



Malzemeler:

750 gr dana nuar veya kontrfile
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 adet havuç
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
5-6 su bardağı etsuyu veya su
1 demet maydanoz sapı
Tuz , karabiber

Hazırlanışı:

Tencerenin içine yarım çay bardağı sıvıyağıkoyup kızdırın. tuzlanmışve
Biberlenmişeti içine koyup, her yanıpişene dek kızartın. bu arada
Çevirirken üzerine tuz ve karabiber serpin. et pişince tencereden alın.
Tenceredeki yağa 2 çorba kaşığı margarin ekleyin. İçine iri doğranmış
Soğanıve havucu ilave edin. sürekli karıştırın. salçayıekleyin. yaklaşık 1
Dakika kavurduktan sonra azar azar unu ve et suyunu ilave edin. eti
Tencereye aktarın. maydanoz saplarınıüzerine serpin. kaynama sırasında
Üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıile temizleyin. yaklaşık 1 saat
Kısık ateşte pişirin.
Pişen eti tencereden genişbir servis tabağına alarak dilimleyin. pişirme
Suyunu tel süzgeçten geçirin. etin üzerine dökün. patates püresi ile birlikte
Servis yapın.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri - Template by SoraTemplates and Blogger Templates - Anime OST.