TÜBYAZ
Malzemeler:
4 patlıcan
200 gr beyaz peynir
3 yumurta
1 domates
7-8 dal kıyılmış maydanoz
4 yemek kaşığı sıvıyağ
4 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı hindistancevizi rendesi
Hazırlanışı:
Patlıcanlarıkabuklarıyla, uzunlamasına ortadan ikiye keserek kaynar tuzlu
Suda 5 dakika haşladıktan sonra iyice süzülmesini sağlayın. patlıcanları
Yağlanmıştepsiye dizin. kaşıkla ortalarındaki etli kısmıhafifçe alın.
Patlıcan içlerini ince ince kıyarak bir kaseye alın. ezilmişbeyaz peynir,
Yumurta, kıyılmış maydanoz, rendelenmişdomates, sıvıyağ, tuz, karabiber
Ve hindistancevizi rendesini iyice karıştırın.
Hazırladığınız harcıpatlıcanların içine doldurun. üzerlerine galeta unu
Serperek 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. sıcak servis yapın.
0 yorum: