Ayran Çorbası
MALZEMELER:
· Aşurelik bulgur 1/2su bardağı
· Su 7 su bardağı
· Un 1,5 çorba kaşığı
· Yoğurt 2 su bardağı
· Taze soğanın yeşil kısmı1 demet
· Kişniş(aşoyu) 1-2 sap
· Dereotu 1 demet
· Tereyağı50 gr.
HAZIRLANIŞI:
Aşurelik buğdayıyıkayın, ayıklayın ve 7 su bardağı suda, orta hararetteki
ateşte, 1 saat pişirin.1,5 çorba kaşığı unu az suyla ezin ve haşladığınız
buğdaylısuya ekleyin. 2 su bardağı yoğurdu, 1,5 su bardağı su ile robotta
karıştırın, tuz ekleyin, çorbaya karıştırın. Karıştırarak kaynama noktasına
gelmesini bekleyin ve ocaktan alın çünkü çorba kaynarsa kesilebilir. 50 gr.
tereyağında, ince ince doğranmışsoğanın yeşil kısımlarıve dereotunu
hafifçe kavurup çorbanın üzerine dökün. Kişnişotunu kullananlar için
dereotu gerekmez. Kişnişçorbaya ayrıbir tat verir
Afiyet Olsun :)
0 yorum: