Bal Kabağı Çorbası



















MALZEMELER:
·         1300 gr Balkabağı
·         4 Su BardağıSüt
·         1 Su BardağıSu
·         1 Soğan
·         4 Yemek KaşığıKrema
·         2-3 DişKaranfil
·         Yarım Demet Dereotu
·         Tuz, Karabiber
·         Toz Müskat
·         Kreton Ekmek (üzerine)

HAZIRLANIŞI:
Balkabağınısoyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü
ve suyu ilave edin. Tuz,biber, müskat, soyulmuşsoğan ve karanfilleri
ekleyin. Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın.
Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayımikserden veya
tel süzgeçten geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın.
Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmışdereotu ve kreton
ekmeklerilave edip hemen servis yapın.
Not: Kabaklarıdüdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Ancak bu durumda
pişirme süresini kısaltmalısınız.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.