BOLU TARHANA ÇORBASI




















MALZEMELER:
·         100 gr yagsiz kiyma
·         150 gr köy tarhanasi
·         1 adet iri domates
·         1 çorba kasigi tereyag
·         2 kg et suyu veya su
·         tuz

Yapılışı:
Tarhanayi bir bardak et suyu veya suile iyice karistirip 20 dakika kadar islatip, bekkletin. Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün. Bir tencerede kaynamis et suyuna tarhanayi karistirarak ilave edin ve kaynatin.Küçük bir tencerede kiymayi tereyaginda 3-4 dakika kavurun. Domateslerin kabugunu soyduktan sonra çekirdekleriniçikartip ince ince dograyin ve tencereye ilave atin. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesli kiymayi çorbanin içine katin. On dakika kadar agir ateste pisirip servis yapin.
Afiyet Olsun :)
Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.