Börek Çorbası















MALZEMELER:
·         100 gr. kıyma
·         750 gr. kuşbaşıet
·         1 kg. süzme yoğurt
·         500 gr. un
·         250 gr. nohut
·         125 gr. zeytinyağı
·         1 adet yumurta akı
·         Tuz,karabiber,nane

HAZIRLANIŞI:
Kıyma önce 2 yemek  kaşığı yağile tavada kavrulur.Soğanlar ince ince
doğranarak tavanın içine eklenir.Soğanlarda kav rulunca ocaktan indirilir
ve soğumaya bırakılır.Bir kap içine un,soğumuşolan kıyma,karabiber,tuz
be bir bardak su konarak sert bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.Elde
edilen hamur üzeri ıslak bir bezle örtülerek 10-15 dk. dinlendirilir .Dinlen
dirilen hamur 8 parçaya ayrılarak bezeler yapılır.Bezeler elle 1-2 cm.
kalınlığında açılır ve bıçakla tavla zarıbüyüklüğünde küçük küçük
doğranır.Doğranan böreklerin üzerine un serpi lerek 6 saat dinlenmeye
bırakılır.Diğer tarafta kuşbaşıetler bir tencerede 2 yemek  kaşığı yağile
kavrularak akşamdan ıslatılan nohut ve 1,5 lt. su eklenerek kısık ateşte
kaynamaya bırakılır.Ayrıbir tencerede yoğurt,1adet yumurta akıve bir
bardak su ile iyice çırpılır.Daha sonra ocağa konarak kaynayın caya kadar
karıştırılır.Pişmişet ile nohut azar azar ilave edilir.Hemen arkasından 6
saat dinlenmişolan böreklerin unu elenerek (unsuz olarak) kaynamakta
olan yemeğin üzerine boşaltılır.Yemek ocakta 1 taşım daha kaynatılır ve
kızdırılmışyağve nane ile yapılan sos yemeğin üzerine dökülüp servis
yapılır.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.