Paça Çorbası















MALZEMELER:
·         8 Keçi yada Koyun Paçası(temizlenmiş)
·         6 Su  bardağı Su
·         1 Orta Boy Soğan (kabuğu soyulup, bütün bırakılmış)
·         2 DişSarmısak (istenirse)
·         1 Çay  kaşığı Tuz
·         2 Çorba  kaşığı Rafine Yağ
·         1 Çay  kaşığı Kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI:
Önce paçaların üstündeki kıllarıhafif ateşte ütüleyiniz. Ütülenmişpaçaları
bol suda yıkayınız.
Büyük boy bir tencereye paçaları, suyu, soğanı, sarmısağıve tuzu koyup
orta ateşte bir taşım kaynatınız. Bir delikli kepçeyle üstte biriken köpükleri
alıp atınız. Tencerenin kapağınıkapatıp, çorbayı4 saat pişiriniz. (Paçaların
yumuşayıp yumuşamadığınıbir çatalla kontrol edip, çorbayı, gerekirse
biraz daha pişiriniz).
Tencereyi ateşten alıp, çorbayı, ısıtılmışbir servis kasesine boşaltınız.
Küçük bir tavada rafine yağı, orta ateşte kızdırınız. Kırmızıbiberi ekleyip,
bir iki kez karıştırdıktan sonra, tavayıateşten alınız. Biberli yağıçorbanın
üstüne döküp, çorbanızıservis ediniz.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.