Paça Çorbası
MALZEMELER:
· 8 Keçi yada Koyun Paçası(temizlenmiş)
· 6 Su bardağı Su
· 1 Orta Boy Soğan (kabuğu soyulup, bütün bırakılmış)
· 2 DişSarmısak (istenirse)
· 1 Çay kaşığı Tuz
· 2 Çorba kaşığı Rafine Yağ
· 1 Çay kaşığı Kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI:
Önce paçaların üstündeki kıllarıhafif ateşte ütüleyiniz. Ütülenmişpaçaları
bol suda yıkayınız.
Büyük boy bir tencereye paçaları, suyu, soğanı, sarmısağıve tuzu koyup
orta ateşte bir taşım kaynatınız. Bir delikli kepçeyle üstte biriken köpükleri
alıp atınız. Tencerenin kapağınıkapatıp, çorbayı4 saat pişiriniz. (Paçaların
yumuşayıp yumuşamadığınıbir çatalla kontrol edip, çorbayı, gerekirse
biraz daha pişiriniz).
Tencereyi ateşten alıp, çorbayı, ısıtılmışbir servis kasesine boşaltınız.
Küçük bir tavada rafine yağı, orta ateşte kızdırınız. Kırmızıbiberi ekleyip,
bir iki kez karıştırdıktan sonra, tavayıateşten alınız. Biberli yağıçorbanın
üstüne döküp, çorbanızıservis ediniz.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: