Sütlü Düğün Çorbası
MALZEMELER:
· 100 gr kuzu kuşbaşı
· yarım kilo süt
· 4 çorba kaşığı un
· 2,5 su bardağı et suyu
· tereyağ
· tuz
· üzerine;
· kırmızıtoz biber
HAZIRLANIŞI:
Eti küçük bir tencerede kendi suyuyla pişirin.İyice piştikten sonra çok
küçük küpler halinde kesin( Etler bir bezelye tanesinin yarısıkadar
olmalı).Ayrıbir tencerede tereyağınıeritin.Unu ilave edip kavurun.Sonra
sütü ve et suyunu ilave edin.Çorba koyulaşana kadar kaynatın.Dibinin
tutmamasıiçin sürekli karıştırmalısınız.Kaynayan çorbaya daha önce
böldüğünüz etleri ekleyip bir taşım daha kaynatın.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: