Paça Çorbası Terbiyeli
MALZEMELER:
· 8 Keçi yada Koyun Paçası(temizlenmiş)
· 6 Su bardağı Su
· 1 Orta Boy Soğan (kabuğu soyulup, bütün bırakılmış)
· 2 DişSarmısak
· 1 Çay kaşığı Tuz
· 2 Çorba kaşığı Rafine Yağ
· 1 Çay kaşığı Kırmızıbiber
· Terbivesi:
· 1/6 Su bardağı Limon Suyu
· 2 Yumurtanın Sarısı
· 1 Çorba kaşığı Su
HAZIRLANIŞI:
Önce, paçaların üstündeki kıllarıhafif ateşte ütüleyiniz. Ütülenmişpaçaları
bol suda yıkayınız.
Büyük boy bir tencereye paçaları, suyu, soğanı, sarmısağıve tuzu koyup,
orta ateşte bir taşım kaynatınız. (Bir delikli kepçeyle üstte biriken
köpükleri alıp atınız.) Tencerenin kapağınıkapatıp, çorbayı4 saat pişiriniz.
Terbiyeyi hazırlamak için, genişçe bir tencereye su doldurup kaynatınız.
Üstüne küçük bir kase oturtup, içine yumurta sarılarını, limon suyunu ve 1
çorba kaşığı suyu koyunuz. Yumurta teli ile 2 dakika çırpınız. Kaynayan
paça çorbasından iki su bardağı alıp, terbiyeye iyice karıştırınız. Tencereyi
ateşten alıp, kaseyi içinden çıkararak, içindeki terbiyeyi kaynayan çorba
tenceresine katınız. Bir kez karıştırıp, çorba tenceresini ateşten alınız.
Çorbayı ısıtılmışbir servis kasesine boşaltıp servis ediniz.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: