Buğday Aşı Çorbası
MALZEMELER:
· 4 su bardağısu
· 1 adet haşlanmışkuzu gerdanıve suyu
· 200 gram aşurelik buğday
· 1 kase yoğurt
· 1 adet yumurta sarısı
· 1 adet havuç
· 1 tatlıkaşığıtereyağı
· 1 çay kaşığıkırmızıbiber Tuz
HAZIRLANIŞI:
Tencerede 4 su bardağısuyla kuzu gerdanını60-70 dakika pişirin. Suyu
bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmışve yıkanmışaşurelik buğdayı
ilave edin. 30-35 dakika pişirin. Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının etini
ayıklayıp, incecik didin. Kaynamakta olan karışıma ekleyin.
Yoğurt ve yumurtayıçırpın. Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin.
Haşlayıp, kibrit şeklinde doğradığınız havuçlarıda tencereye alın. Ayrıbir
tavada tereyağınıeritin. Kıyılmışdomatesleri ekleyin. 3-4 dakika kavurup,
kırmızıbiberi ekleyin. Bu karışımıda çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayarak
servis yapın.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: