Buğdaylı Tavuk Çorbası













MALZEMELER:
·         1 Su BardağıBuğday
·         1 Bütün Tavuk
·         12 Su BardağıSu
·         1 Kase Konserve Bezelye
·         1 Kereviz
·         1 Havuç
·         1 Dal Taze Soğan
·         4-5 Dal Maydanoz
·         2 Çorba KaşığıDomates
·         1 Çorba KaşığıSıvıyağ
·         4 Karabiber Tanesi

HAZIRLANIŞI:
Buğdayıayıklayıp yıkadıktan sonra genişbir kaba alın. Üzerini geçecek
kadar su ilave edip yumuşamasıiçin birkaç saat bekletin.
Kereviz, havuç ve taze soğanısoyup yıkadıktan sonra küçük küpler
halinde doğrayın. Kerevizin yapraklarınıince ince kıyın.
Tavuğu temizleyip bütün olarak tencereye alın. Doğradığınız sebzeleri ilave
edin. 12 su bardağısu, tuz ve karabiber tanelerini ekleyerek bir saat kadar
pişirin. Tavuk pişince tencereden çıkarıp bir tabağa alın. Tencerede kalan
suyunu kaynatıp bezelye, buğday ve domates suyunu ilave edin. Kısık
ateşte 50 dakika kadar pişirin.
Tavuğun etlerini kemiklerden ayırıp ince şeritler halinde kesin. Çorbanın
pişmesine yakın tavuk etlerini ilave edin. İnce kıyılmışmaydanoz, tuz,
karabiber ve zeytinyağıilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak
olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.