Egzotik Tavuk Çorbası
MALZEMELER:
· 1 lt Tavuk Suyu
· 150 gr HaşlanmışTavuk Göğsü
· 1 Küçük Soğan
· Ceviz Büyüklüğünde Zencefil
· 4 Çorba KaşığıSoya Yağı
· 1/2 Demet Maydanoz
· 2 Çorba KaşığıSoya Sosu
· 2 Yufka
· 1 Havuç
· 1 Sap Pırasa
· 1 Çorba KaşığıZeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Evde hazırlanmıştavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletlerini
de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu
elde edebilecek biçimde hazırlayın. Soğanısoyup küçük küpler halinde
doğrayın. Zencefili rendenin ince tarafıile rendeleyin. Bir tencerede 1 tatlı
kaşığısoya yağınıkızdırıp soğan ve zencefili kavurun.
Tavuk göğsünü çok küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp
ayıkladıktan sonra ince ince kıyın. Bir kasede maydanoz, et ve 1-2 çorba
kaşığısoya yağınıkarıştırıp soğanlıkarışıma ilave edin.
Tenceredeki karışımısoya sosu, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Yufkalarıkareler halinde sekize bölün. Her bir kareye hazırladığınız soğanlı
karışımdan doldurun. Karelerin kenarlarınısu ile nemlendirin ve iç
malzemeyi kapatacak şekilde birleştirip bükün. Büyük tencerede tuzlu su
kaynatıp yufka bohçalarını2-3 dakika kadar haşayın. Haşlanmışyufkaların
suyunu süzün.
Havucu soyup ince şeritler halinde doğrayın. Pırasayıayıklayıp ince şeritler
halinde doğrayın. Büyük bir tencerede kalan soya yağınıkızdırıp havuç ve
pırasayıkavurun.
Tavuk suyunu ekleyin. Soya sosu ve zeytinyağınıilave edin. Yufka
bohçalarınıekleyip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: