Ekmekli Soğan Çorbası




















MALZEMELER:
·         3 Soğan
·         1 Kahve FincanıMargarin
·         1 Demet Taze Soğan
·         1 Somun Bayat Ekmek
·         1 lt Et Suyu

HAZIRLANIŞI:
Soğanların kabuklarınısoyup ince halkalar halinde doğrayın. Soğanları
daha kolay doğramak için büyük marketlerde satılan soğan doğrayıcılarını
da kullanabilirsiniz.
Dilerseniz büyük miktar soğan kullanılan yemek tariflerinde, yine büyük
marketlerin derin dondurulmuşürün reyonlarında bulabileceğiniz hazır küp
doğranmışsoğanlardan da yararlanabilirsiniz. Büyük bir tencerede
margarini eritip soğan halkalarınıhafifçe kavurun.
Taze soğanlarıyıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar veya şeritler
halinde doğrayın. Ekmeği ince dilimler halinde doğrayın.
Et suyunu kaynatıp bir miktar karabiber ve kekik ilave edin. Evde hazır
tavuk suyunuz yoksa, bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz.
Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek
biçimde hazırlayın.
Ekmek dilimlerini daha önce ısıtılmış4 servis tabağına paylaştırın.
Tabakları ısıtmak için fırını150 dereceye ayarlayıp
1-2 dakika fırında bekletin. Daha önce halkalar ve şeritler halinde
doğradığınız taze soğanlarıüzerine serpin. Çorbayıtabaklara paylaştırın.
Üzerine soğan halkalarınıekleyip hemen servis yapın.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.