Fasülyeli Tavuk Çorbası
MALZEMELER:
· 1 lt Tavuk Suyu
· 500 gr HaşlanmışTavuk Göğsü
· 1 Soğan
· 1 Kereviz
· 100 gr Lahana
· 2 Çorba KaşığıMargarin
· 300 gr Taze Fasulye
· 1/2 Su BardağıHaşlanmışKuru Fasulye
· 2 Çorba KaşığıBiberiye
HAZIRLANIŞI:
Evde hazır tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletleri de
kullanabilirsiniz. Tabetleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu
elde edebilecek biçimde hazırlayın. Soğanısoyup küçük küpler halinde
doğrayın. Kerevizi soyup küp küp doğrayın. Lahanayıyıkayıp ayıkladıktan
sonra ince şeritler halinde doğrayın. Bir tencerede margarini eritip soğanı
hafifçe kavurun. Kereviz ve lahanayıilave edin. Taze fasulyeyi ekleyin.
Konserve fasulye kullanıyorsanız tencereye ilave etmeden önce suyunu
süzün. Tavuk suyunu tencereye ilave edip 5-10 dakika kadar pişirin.
Tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayın. Haşlanmışkuru
fasulyenin suyunu süzün. Gerek görürseniz fasulyeyi durulayın. Et ve kuru
fasulyeyi tencereye ekleyin. Çorbayıkaynatın.
Fasulyeli tavuk çorbasınıbiberiye, tuz ve karabiberle tatlandırıp servis
yapın.
Dilerseniz kuru biberiye yerine taze biberiye de kullanabilirsiniz. Bunun için
çorbayıpişirdikten sonra biberiyeyi yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyıp
çorbaya ilave edin.
Öneri: Kuru fasulyeyi haşlamak veya 1 gece boyunca suda bekletmek
istemiyorsanız bunun yerine konserve kuru fasulye de kullanabilirsiniz.
Konserve fasulyeyi yemeğin veya çorbanın içine katmadan önce soğuk su
ile durulayıp suyunu süzün
Afiyet Olsun :)
0 yorum: