HAMURLU GERDAN ÇORBASI
Malzemeler: |
1 Adet Gerdan |
6 Su Bardagi Su |
3 Adet Yumurta |
3 Çorba Kasigi Un |
3 Çorba Kasigi Yogurt |
1 Çorba Kasigi Tereyag |
Kirmizi Tozbiber |
Tuz, Karabiber |
Kizartmak Için Siviyag |
Hamuru Için : |
3 Adet Yumurta |
Aldigi Kadar Un |
Tuz |
Hazirlanişi: |
Gerdani Suda Haslayin. |
Haslama Suyunu Baska Bir Tencereye Alin. |
Yumurta Sarilari, Un Ve Yogurdu Ayri Bir Kapta Çirpin Ve Kaynamakta Olan |
Et Suyuna Karistirarak Ekleyin. |
Hamur Malzemeler:ini Karistirip Biraz Sert Bir Hamur Hazirlayin. |
Hamura Galeta Biçimi Vererek Yuvarlayip Birer Santim Kalinliginda Kesin. |
Hamurlari Siviyagda Kizartip Kaynamis Et Suyuna Ekleyin. |
Tuzunu Ve Karabiberini Ayarlayin. |
Tereyagini Eritip Kirmizi Tozbiberi Ekleyin. |
Hazirladiginiz Sosu Çorbanin Üzerine Gezdirin. |
Çorbayi Kaselere Alip Nane Yapraklari Ile Süsleyin. |
Sıcak Olarak Servis Yapın. Afiyet Olsun :) |
0 yorum: