HAVUÇ ÇORBASI
Malzemeler: |
6 Su Bardagi Etsuyu |
3 Adet Büyük Boy Havuç |
3 Çorba Kasigi Siviyag |
2 Kahve Fincani Un |
2 Adet Yumurta Sarisi |
1 Su Bardagi Su |
2 Su Bardagi Süt |
Hazirlanişi: |
Havuçlari Ince Dograyip, 2 Çorba Kasigi Siviyagda Hafifçe Öldürün. |
Sonra 1 Su Bardagi Suda Haslayin Ve Iyice Yumusak Bir Hale Getirin. |
Süzgeçten Geçirip, Püre Haline Getirin. |
Bir Tencerede 6 Su Bardagi Etsuyu, Yeterice Tuz Ve Püre Haline Getirdiginiz |
Havuçlari Koyup Kaynamaya Birikin. |
1 Çorba Kasigi Siviyagda Unu Kavurun. |
Karistirarak 2 Su Bardagi Süt Ilave Edin. |
Yumurta Sarilarini Ilave Ederek Iyice Karistirin. |
Atesten Aldiginiz Havuçlu Karisima Azar Azar Dökerek Bir Taraftanda |
Karistirarak Kaynama Derecesine Gelince Bir Tasim Kaynatip, Ocaktan Alin. |
Sıcak Olarak Servis Yapın. Afiyet Olsun :) |
0 yorum: