Hindili Diplomat Çorbası
MALZEMELER:
· 1 adet ufak hindi
· 1 çorba kaşığıtereyağı
· 1 adet soğan
· 1 çorba kaşığıtel şehriye
· 1 adet patates
· 1 adet havuç
· 1 adet kabak
· 1 adet kereviz
· 4 adet salatalık turşusu
· 1 adet yumurta sarısı
· 1 su bardağıturşu suyu
HAZIRLANIŞI:
Hindiyi bol suda haşlayın. Haşladığınız sudan 1 su bardağınıalıp saklayın.
Kemiklerinden ayırın. Tencereye tereyağıalın. Eriyince küçük doğranmış
soğanıve şehriyeleri ilave edip kavurun.
Sebzeleri küp doğrayın. Şehriye ile soğana ilave edin. 2-3 dakika sote
edin. Ayırdığınız haşlama suyunu ve suyu ilave edin. Tuzuıkatın.
Kaynayınca ateşi kısın.
Sebzeler yumuşayana dek pişirin. Küçük doğranmışsalatalık turşusu ve
hindi etlerini ekleyin. Yumurta sarısıturşu suyu ile çırpın. Çorbaya katıp bir
taşım daha kaynatın.
Servise hazırdır.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: