İŞKEMBE ÇORBASI
MALZEMELER:
· ½ kg işkembe
· 2 l su
· 4 yumurtanın sarısı
· 2 yemek kaşığıun ½ su bardağısirke
· 7-8 dişsarımsak
· 50 g tereyağı
HAZIRLANIŞI:
İşkembeyi iyice temizleyip yıkadıktan sonra, 2 litre suda iyice haşlayın.
İşkembeyi alın, küçük küçük doğrayın, tekrar kendi suyunun içine atın.
Yumurta sarıları, un, tuz ve 1 su bardağısuyu iyice çırpın, işkembenin
suyundan ekleyerek ılıtın, kaynayan çorbanın üzerine ilave edin, 3-4
dakika kaynadıktan sonra ocağıkapatın.
Tereyağında kırmızıbiberi yakın. Sarımsaklarısoyup iyice dövün sirkeyle
karıştırın, çorbaya ilave edin. Çorbayıkaselere aldıktan sonra, üzerlerine
birer yemek kaşığıyağgezdirin, sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: