İŞKEMBE ÇORBASI
















MALZEMELER:
·         ½ kg işkembe
·         2 l su
·         4 yumurtanın sarısı
·         2 yemek kaşığıun ½ su bardağısirke
·         7-8 dişsarımsak
·         50 g tereyağı

HAZIRLANIŞI:
İşkembeyi iyice temizleyip yıkadıktan sonra, 2 litre suda iyice haşlayın.
İşkembeyi alın, küçük küçük doğrayın, tekrar kendi suyunun içine atın.
Yumurta sarıları, un, tuz ve 1 su bardağısuyu iyice çırpın, işkembenin
suyundan ekleyerek ılıtın, kaynayan çorbanın üzerine ilave edin, 3-4
dakika kaynadıktan sonra ocağıkapatın.
Tereyağında kırmızıbiberi yakın. Sarımsaklarısoyup iyice dövün sirkeyle
karıştırın, çorbaya ilave edin. Çorbayıkaselere aldıktan sonra, üzerlerine
birer yemek kaşığıyağgezdirin, sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.