İŞKEMBE ÇORBASI


















MALZEMELER:
·         1 adet koyun iskembesi
·         1 bas sogan
·         2 kahve fincani un
·         100 gr (4yemek kasigi tepeleme) tereyagi veya margarin
·         1 yemek kasigi silme tuz
·         2 çay kasigi kirmizi biber
·         Terbiyesi:3 adet yumurta sarisi
·         2 adet limon
·         1 bas sarmisak
·         1 kahve fincani sirke

Yapılışı:
iskembeyi temizleyip yikadiktan sonra 4-5 litre suyla atese koyun. içine
dörde bölünmüs sogan, 4-5 dis sarmisak, ½ limon kabugu ve tuz katin.
Kaynamaya baslarken kopügünü alin. iskembe yumusayana kadar, kisik
ates üzerinde pisirin. (Etler pisip de 3 litre et suyu kalinca atesten indirin.) iskembeyi tavla zari büyüklügünde dograyin. Unu 3 kasik yagla biraz kavurun. Üzerine azar azar iskembe suyundan
döküp karistirin. 10 dakika kaynatin. Sonra da dogranmis iskembeleri
katin. Üç yumurta sarisi, 1 ½ limon suyu, ½ bardak suyla hazirlayacaginiz terbiyeyi çorbaya karistirin. Kalan yagieritip kirmizibiber koyduktan sonra uzerine gezdirin.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.