İŞKEMBE ÇORBASI
MALZEMELER:
· 1 adet koyun iskembesi
· 1 bas sogan
· 2 kahve fincani un
· 100 gr (4yemek kasigi tepeleme) tereyagi veya margarin
· 1 yemek kasigi silme tuz
· 2 çay kasigi kirmizi biber
· Terbiyesi:3 adet yumurta sarisi
· 2 adet limon
· 1 bas sarmisak
· 1 kahve fincani sirke
Yapılışı:
iskembeyi temizleyip yikadiktan sonra 4-5 litre suyla atese koyun. içine
dörde bölünmüs sogan, 4-5 dis sarmisak, ½ limon kabugu ve tuz katin.
Kaynamaya baslarken kopügünü alin. iskembe yumusayana kadar, kisik
ates üzerinde pisirin. (Etler pisip de 3 litre et suyu kalinca atesten indirin.) iskembeyi tavla zari büyüklügünde dograyin. Unu 3 kasik yagla biraz kavurun. Üzerine azar azar iskembe suyundan
döküp karistirin. 10 dakika kaynatin. Sonra da dogranmis iskembeleri
katin. Üç yumurta sarisi, 1 ½ limon suyu, ½ bardak suyla hazirlayacaginiz terbiyeyi çorbaya karistirin. Kalan yagieritip kirmizibiber koyduktan sonra uzerine gezdirin.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: