TARHANA ÇORBASI















MALZEMELER:
·         4 dolu yemek kasigi tarhana
·         8 bardak et suyu veya su
·         100 gr kiyma (et suyu olursa gerekmez)
·         1 büyük domates
·         1 yemek kasigi tepeleme yemek tereyagi

Yapılışı:
Tarhanayi 1 bardak su veya et suyuyla islatin. Kiymayi yagla birlikte 4-5 dakika kavurun. Dogranmis domatesleri
karistirip 3-4 dakika daha pisirin. Kalan et suyunu ve islatilmis tarhanayi kiymaya katin. Ara sira
karistirarak 10 dakika daha pisirin.

Not:Kiyma kullanilmadigi zaman, domatesi süzgeçten geçirin ya da küçük parçalara dograyip yagla biraz pisirin.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.