ISPANAK ÇORBASI


Malzemeler:
750 Gr Ispanak
2 Adet Büyük Patates
1 Çorba Kasigi Tereyagi
3 Çorba Kasigi Zeytinyagi
1 Adet Sogan
Yarim Çorba Kasigi Tereyagi
Yarim Litre Sicak Süt(2 Su Bardagi)
1 Su Bardagi Tavuk Suyu Veya Et Suyu
Hazirlanişi:
Ispanagi Temizledikten Sonra Bol Suda Yikayip, Tuzlu Suda Haslayin.
Sonra Suyunu Iyice Süzüp, Kiyin Ve Ezerek Ince Delikli Bir Süzgeçten Geçirip
Püre Yapin.
2 Adet Iri Patatesi De Hasladiktan Sonra Kabuklarini Soyup, Bunlari Da Püre
Haline Getirin.
1 Çorba Kasigi Tereyagiyla 3 Çorba Kasigi Zeytinyagini Bir Tencereye Koyun
Ve Yag Isininca Rendelenmis Sogani Ilave Edip, Kavurun.
Sogan Pembelesince, Püre Haline Getirdiginiz Ispanak Ve Patatesi Ilave
Edin.
Yarim Litre Sicak Sütle 1 Su Bardagi Tavuk Suyu Veya Et Suyunu Dökün.
Tenceredekileri Arasira Karistirarak 25-30 Dakika Kaynatin.
Tencereyi Atesten Indirirken Yarim Kasik Tereyagiyla, 1 Kahve Fincani
Rendelenmis Kasar Peynirini Ilave Edin.
1-2 Defa Karistirarak Tenceredekileri Servis Kaselerine Bosaltin Ve Sicak
Olarak Servis Yapin.
Dilerseniz Çorbanin Üzerine Yagda Kizartilmis Küçük Ekmek Parçalari Da
(küp Küp Dogranmis) Koyabilirsiniz.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.