ISPANAK ÇORBASI
Malzemeler: |
750 Gr Ispanak |
2 Adet Büyük Patates |
1 Çorba Kasigi Tereyagi |
3 Çorba Kasigi Zeytinyagi |
1 Adet Sogan |
Yarim Çorba Kasigi Tereyagi |
Yarim Litre Sicak Süt(2 Su Bardagi) |
1 Su Bardagi Tavuk Suyu Veya Et Suyu |
Hazirlanişi: |
Ispanagi Temizledikten Sonra Bol Suda Yikayip, Tuzlu Suda Haslayin. |
Sonra Suyunu Iyice Süzüp, Kiyin Ve Ezerek Ince Delikli Bir Süzgeçten Geçirip |
Püre Yapin. |
2 Adet Iri Patatesi De Hasladiktan Sonra Kabuklarini Soyup, Bunlari Da Püre |
Haline Getirin. |
1 Çorba Kasigi Tereyagiyla 3 Çorba Kasigi Zeytinyagini Bir Tencereye Koyun |
Ve Yag Isininca Rendelenmis Sogani Ilave Edip, Kavurun. |
Sogan Pembelesince, Püre Haline Getirdiginiz Ispanak Ve Patatesi Ilave |
Edin. |
Yarim Litre Sicak Sütle 1 Su Bardagi Tavuk Suyu Veya Et Suyunu Dökün. |
Tenceredekileri Arasira Karistirarak 25-30 Dakika Kaynatin. |
Tencereyi Atesten Indirirken Yarim Kasik Tereyagiyla, 1 Kahve Fincani |
Rendelenmis Kasar Peynirini Ilave Edin. |
1-2 Defa Karistirarak Tenceredekileri Servis Kaselerine Bosaltin Ve Sicak |
Olarak Servis Yapin. |
Dilerseniz Çorbanin Üzerine Yagda Kizartilmis Küçük Ekmek Parçalari Da |
(küp Küp Dogranmis) Koyabilirsiniz. |
0 yorum: