Kamelya Çorbası
Malzemeler: |
1/2 Kg Iç Bezelye |
2 Yemek Kasigi Margarin |
2 Adet Orta Boy Sogan |
2 Adet Orta Boy Patates |
1 Adet Küçük Kereviz Veya |
Kurutulmus Kereviz Yapragi |
15 Bardak Su Veya Et Suyu |
(konserve Bezelye Ise 10 Bardak Su ) |
2 Çorba Kasigi Un |
1 Adet Limon Suyu |
2 Adet Yumurta |
Çeyrek Tavuk Eti |
1 Kahve Fincani Krema |
Hazirlanişi: |
Bir Tencereye 2 Kasik Margarini Koyup Eritin. |
Ince Dogranmis Soganlari Katip Hafifçe Öldürün. |
Soganlar Diriliklerini Kaybettikten Sonra Küçük Küçük Dogranmis Patates Ve |
Kerevizleri Katip, 5 Dakika Sote Edin. |
Bezelyeleri Ilave Edip, 2 Dakika Daha Sote Edin. |
Suyu Ve Tuzu Katip Agir Ateste 1 Saat Kaynatin. |
Konserve Bezelye Kullanirsaniz 20 Dakika Yeterli Olacaktir. |
Çeyrek Tavuk Etinin Üzerini Geçecek Kadar Su Koyup Haslamaya Birakin. |
Haslanan Tavuk Etini Parçalara Ayirip Küçük Küçük Dograyin. |
Sebzeler 1 Saat Kaynadiktan Sonra Blendirdan Geçirin. |
Püre Sebzeleri Tekrar Tencereye Koyup Isitin. |
Bir Kaseye Un, 2 Yumurta Sarisi, Limon Suyu Ve Kremayi Koyup Iyice Çirpin. |
Çorbadan 1 Kepçe Alip, Terbiyeyi Ilistirin. |
Bir Yandan Çorbayi Karistirarak Terbiyeyi Azar Azar Ilave Edin. Çorbaya |
Tavuk Etlerini De Katip Bir Tasim Kaynatin. |
Arzu Ederseniz Kiyilmis Dereotu Ile Süsleyerek Servis Edin. |
0 yorum: