Kamelya Çorbası


Malzemeler:
1/2 Kg Iç Bezelye
2 Yemek Kasigi Margarin
2 Adet Orta Boy Sogan
2 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Küçük Kereviz Veya
Kurutulmus Kereviz Yapragi
15 Bardak Su Veya Et Suyu
(konserve Bezelye Ise 10 Bardak Su )
2 Çorba Kasigi Un
1 Adet Limon Suyu
2 Adet Yumurta
Çeyrek Tavuk Eti
1 Kahve Fincani Krema
Hazirlanişi:
Bir Tencereye 2 Kasik Margarini Koyup Eritin.
Ince Dogranmis Soganlari Katip Hafifçe Öldürün.
Soganlar Diriliklerini Kaybettikten Sonra Küçük Küçük Dogranmis Patates Ve
Kerevizleri Katip, 5 Dakika Sote Edin.
Bezelyeleri Ilave Edip, 2 Dakika Daha Sote Edin.
Suyu Ve Tuzu Katip Agir Ateste 1 Saat Kaynatin.
Konserve Bezelye Kullanirsaniz 20 Dakika Yeterli Olacaktir.
Çeyrek Tavuk Etinin Üzerini Geçecek Kadar Su Koyup Haslamaya Birakin.
Haslanan Tavuk Etini Parçalara Ayirip Küçük Küçük Dograyin.
Sebzeler 1 Saat Kaynadiktan Sonra Blendirdan Geçirin.
Püre Sebzeleri Tekrar Tencereye Koyup Isitin.
Bir Kaseye Un, 2 Yumurta Sarisi, Limon Suyu Ve Kremayi Koyup Iyice Çirpin.
Çorbadan 1 Kepçe Alip, Terbiyeyi Ilistirin.
Bir Yandan Çorbayi Karistirarak Terbiyeyi Azar Azar Ilave Edin. Çorbaya
Tavuk Etlerini De Katip Bir Tasim Kaynatin.
Arzu Ederseniz Kiyilmis Dereotu Ile Süsleyerek Servis Edin.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.