Katma Çorbası
MALZEMELER:
· 2 su bardağı dövme,
· 1 veya 1,5 kg. yoğurt,
· 3-4 dişsarımsak,
· Kuru nane,
· Tuz,
HAZIRLANIŞI:
Bir tencereye bir gece önceden ıslatılmışdövme üzerine su ve tuzu ilave
edilerek ocağa konur ve yumuşak pilav halini alıncaya kadar pişirilir. Diğer
tarafta, iyice dövülmüşsarımsak yoğurdun içine konur ve yoğurt yavaş
yavaşiçine 2 bardak ta su konarak katıbir ayran elde edilinceye kadar
iyice çırpılır. Pişmişolan dövme derince bir kabın içinde soğutulur,
soğumuşolan dövme özleşinceye kadar yoğurulur (5 dk.), içine hazırlamış
olan katıayranıkonup iyice karıştırılır. Çorbanın üzerine biraz kuru nane
ekelenir ve soğuk soğuk servis yapılır.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: