Körili Şalgam Çorbası
MALZEMELER:
· 500 gr küçük şalgam
· Tuz
· 25 gr margarin veya tereyağı
· 1 küçük soğan, iyice rendelenmiş
· 2 çay kaşığıköri
· 600 ml tavuk suyu
· 1 çay kaşığı şeker
· yarım limonun suyu
· Taze öğütülmüşkarabiber
· 150 ml krema
· 1 yemek kaşığıince kıyılmışmaydanoz (Süslemek için)
HAZIRLANIŞI:
Şalgamlarıtuzlu kaynar suya atarak 3 dakika haşlayıp, süzün.
Bir tencerede margarini eritip, soğanla birlikte şalgamlarıekleyin.
Tencerenin kapağım kapatıp, ağır ateşte 5 dak. pişirin. (Arada sırada
tencereyi, sebzelerin birbirine yapışmamasıiçin, sallayın.)
Köriyi ve tavuk suyunu ekleyin. Şekeri ve limon suyunu katıp, tuz ve
biberini ilave edin. Tencerenin kapağınıkapatıp,
ağır ateşte şalgamlar yumuşayıncaya kadar 10 dak pişirin.
Şalgamlarıbir süzgeçten ezerek geçirin veya soğuttuktan sonra blendar'da
püre haline getirin.
Şalgam püresini tekrar tencereye aktarıp iyice ısıtın. Kaselere koyduktan
sonra herbirine kremayıilave edip karıştırın ve maydanozla süsleyin.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: