Kuşkonmaz Çorbası
















MALZEMELER:
·         1/2 kg Kuşkonmaz
·         Haşlamak için :
·         1 litre su
·         50 gram tuz
·         1 limonun suyu
·         50 gram şeker
·         70 gram un,
·         75 gram margarin
·         1 adet orta boy soğan,
·         Bir tutam dereotu
·         2 çorba kaşığıçiğkrema,
·         tuz

HAZIRLANIŞI:
1 litre suya, 50 gram tuz, bir limonun suyu, 50 gram şeker ilave ederek
kaynamaya bırakın.
Su kaynadıktan sonra kuşkonmazlarısuya atarak yarım saat haşlayın.
Piştikten sonra çıkartıp süzün. Soğuttuktan sonra ince küçük küpler
biçiminde doğrayın.
Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmışsoğanıkavurun. Unu
ilave ederek, hafifçe sarartın, îçine kepçe kepçe su ilave edin. Topaksız
kıvam almasınısağlayın.
Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin.
Kuşkonmazlarıtencereye alın. Çorba kaynamaya başlayınca kremayıve
yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin.
Doğranmışdereotunu üzerine doğrayarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.