Lebeniye Çorbası

















MALZEMELER:
·         ½ kg hindi but kusbasi,
·         1 su bardagi nohut,
·         ½ su bardagi pirinç,
·         ½ kg yogurt,
·         1 çay bardagi zeytinyagi,
·         3 yemek kasigi tereyagi,
·         3 yemek kasigi kuru nane,
·         Tuzot.

HAZIRLANIŞI:
Nohutu aksamdan islatin. Yikayip hindi etleriyle birlikte 4 su bardagi su
ekleyip haslayin. Pirinci ekleyip yumusayincaya kadar pisirin. Yogurdu
çirpip zeytinyagi ile ateste pisirin. Yavas yavas karisima ekleyin. Tuzotu
ekleyin, atesten alin. Tereyagini kizdirip naneyi katin. Çorbanin üzerine
gezdirip, servis yapin.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.