Maş Çorbası
MALZEMELER:
· 2 su bardağı maş,
· 1 çay bardağı pirinç,
· 1 adet kurutulmuş kırmızıbiber,
· 1 adet orta boy kuru soğan,
· 1 yemek kaşığı salça,
· 1 yemek kaşığı kırmızıbiber,
· 2 yemek kaşığı kurutulmuş tarhın,
· 1 tatlı kaşığı tuz,
· 1 çay bardağı sıvı yağ,
HAZIRLANIŞI:
Maş bir tencere içine konur. Üzerine 6 bardak su eklenerek ağzı kapatılıp
kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladığı zaman maşların dışkabukları
yüzüne çıkar. Yüzüne çıkan kabuklar bir kevgir ile alınır. Kalan 6 bardak su
üzerine eklenir. Halka halinde doğranmış soğan çorbaya eklenir. Pirinç,
salça, kurutulmuş kırmızıbiber (Doğranmış) tuz eklenerek pirinçler
açılıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta yağ ısıtılır. Soğuyunca kırmızıbiber
ve tarhın yağa eklenir ve çorbanın üzerine ilave edilir. Çorba servise
hazırdır
Afiyet Olsun :)
0 yorum: