Öz Çorbası





MALZEMELER:
·         2 su  bardağı dövme,
·         1,5 su  bardağı süzülmüşyoğurt,
·         1 tane tavuk budu veya göğsü,
·         1 yemek  kaşığı yağ,
·         1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
·         1 çay  kaşığı karabiber,
·         1 adet yumurta,




HAZIRLANIŞI:
Dövme yıkanıp bol su ile ocağa konulur. Bir taşım kaynayınca altı söndürülerek bir gece bekletilir (Dövmelerin iyice açılmasıiçin).
 Ertesi gün tekrar ocağa konularak iyice pişirilir. Daha sonra süzgeçten geçirilir. Diğer
tarafta tavuk göğsü veya budu yumuşayıncaya kadar pişirilir. 
Pişen tavuğun suyu süzgeçten geçirilmişolan dövmenin üzerine boşaltılır. Tavuk
etleri iyice didiklenerek çorbanın içine atılır. Süzülmüşyoğurdun içine yumurta kırılarak ayrıbir kapta iyice çırpılır. Kısık ateşte iyice ısınıncaya kadar karıştırılır. İyice ısınan yoğurdun içine diğer tarafta yapılan çorba yavaşyavaşilave edilerek karıştırılır. Pişen çorba ocaktan indirilir. Yağ tavasında yağiyice kızdırılır, içine kırmızıbiber ilave edilerek çorbanın
üzerine dökülür. Çorbanız servise hazırdır

Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.