Peynirli Mısır Çorbası
















MALZEMELER:
·         2 çorba kaşığısıvıyağ
·         2 adet doğranmışsoğan
·         1 tatlıkaşığıkimyon
·         4 su bardağıtavuk suyu
·         2 adet orta boy patates (soyulmuşve küçük küçükdoğranmış)
·         1 su bardağıhaşlanmışve püre halina getirilmişmısır
·         2 su bardağıhaşlanmışmısır
·         1/4 su bardağıince kıyılmışmaydanoz
·         1 su bardağırendelenmişçedar peyniri
·         1/4 su bardağıkrema (arzuya göre)

HAZIRLANIŞI:
Kalın tabanlıbir tencerede yağı ısıtın. Soğanıekleyip harlıateştte rengi
değişene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
Dövülmüşsarımsak ve kimyonu ekleyip karıştırarak 1 dakika pişirin. Tavuk
suyunu ekleyip kaynatın. Patatesi ekleyip ateşi
kısın. Kapağınıkapatmadan 10 dakika pişirin.
Püre haline getirdiğiniz mısırı,haşlanmışmısır tanelerini ve maydanozu
ekleyin. Kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 10 dakika harlıateşte
pişirin.
Peyniri, tuz, karabiber ve kremayıekleyin. Peynir eriyinceye kadar kısık
ateşte pişirmeye devam edin. Sıcak sıcak servis yapın.
Aşçının önerisi: Peynirli mısır çorbasınıservis yapmadan bir gün önce
hazırlayabilirsiniz. Isıtıldığında lezzetinden hiçbirşey kaybetmez. Haşlanmış
mısırıdondurulmuşolarak kullanabileceğiniz gibi eğer bulabilirseniz
konserve küçük mısır da kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.