ANTEP FISTIĞI TATLISI



Malzemeler:

8 Kahve Fincanı ince Çekilmişkoyu Yeşil Antep Fıstığı,
2 Kahve Fincanı toz Şeker,
1 Kahve Fincanı tereyağıveya Margarin (eritilmiş),
2 Kahve Fincanı un,
7 Yumurta,
1 Tutam Tuz,
3 Bardak Toz Şeker,
Surubu Için:
2,5 Bardak Su,
3 Yemek Kaşığı limon Suyu,
Üzerine Serpmek Için:
100 Gr. Irice Kıyılmışantep Fıstığı.

Hazirlanişi:

Önce Yumurtaların Sarılarıile Aklarıayrılır. Sarıları2 Kahve Fincanıtoz
Şekerle, Şeker Eriyip Yoğurt Kıvamına Gelinceye Kadar Çırpılır. Yumurta
Aklarıda Bir Tutam Tuzla Çırpılarak Kar Yapılır. (kaseyi Ters Çevirdiğimiz
Zaman Dökülmüyorsa Olmuşdemektir). Çekilmişantep Fıstığıile Un
Karıştırılarak Çırpılmışyumurta Sarılarıkatılır. Sonra Kar Köpüğü Azar Azar
Yedirilerek Karıştırılır. Eritilmiş1 Kahve Fincanıtereyağıda Katılıp Iyice
Karıştırılır. İçi Yağlanmış25 Cm. Çapında Küçük Bir Tepsi Ya Da Cam Kaba
Boşaltılır. Orta ısıdaki Fırında 20-25 Dakika Pişirilir. Tatlıpişince, Baklava
Dilimi Gibi Kesilerek Şurubu Dökülür. Servis Tabağına Alınarak Arzuya Göre
Süslenir. 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.