PEYNİRLİ İRMİK HELVASI
Malzemeler:
500 Gr Irmik,
1 Kg Şeker,
500 Gr Antep Peyniri,
250 Gr Sade Yağ,
Tarçın (1 Yemek Kaşığı ),
Yeteri Kadar Su.
Hazirlanişi:
Sade Yağeritilir. Üzerine Irmik Dökülerek, Irmik Tane Tane Oluncaya Kadar
Yaklaşık 15 Dakika Kavrulur. İrmiğin Pembeleşmemesi Sadece Sararması
Gerekir. Başka Bir Kapta Şeker Eriyinceye Kadar Suda Kaynatılır Ve Irmiğin
Üzerine Boşaltılır. Kaynamaya Başlayınca Demlenmeye Bırakılır. Suyunu
Iyice Çektikten Sonra Ocak Kapatılır Ve Üzerine Dilimlenmişpeynir Konulur.
Servis Tabağına Alındıktan Sonra Önce Kabuğu Soyulmuşfıstık Daha Sonra
Tarçın Serpilerek Servis Yapılır
0 yorum: