PİŞPİRMAŞİ
Malzemeler:
300 Gr. Kuru Pirpirim (semizotu)
200 Gr. Tavla Zarıbüyüklüğünde Doğranmışet
100 Gr. Mercimek
50 Gr. Lolaz(bulgur)
2 Adet Kuru Soğan
13 Dişsarımsak
2 Limonun Suyu
1 Yemek Kaşığı d. Salçası
1 Yemek Kaşığı biber Salçası
100 Gr. Nohut
Tuz, Biber, Biraz Nane, Yağ,
Hazirlanişi:
Küçük Küpler Halinde Doğranmışve Tencereye Konmuşetlerin Suyunu
Bırakmasısağlanır. Bu Ete Yağ, Ince Kıyılmışsoğan Ilave Edilir Ve Orta
Ateşte Soğan Biraz Solunca Domates Ve Biber Salçalarıkonur. Bunlarla Da
Biraz Soldurulduktan Sonra Üzerine Sıcak Su Koyup Biraz Kaynatılır. Ayrı
Kaplarda Mercimek, Nohut Ve Lolaz Ayrıayrıhaşlanır. Kurutulmuşpirpirim,
Suyu Iyice Koyulaşıncaya Kadar Haşlanır, Suyu Dökülür Ve Sıkılır. Kaynayan
Salçalı, Kıymalısuyun Içersine Haşlanmışpirpirim, Mercimek, Nohut, Bulgur
Lolaz Ve Dövülmüşsarımsak Katıp Tekrar Pişirilir. Tuzu Tamamlanır, Ekşisi
Konur, Ocağın Altıkapatılır. Servis Tabağına Aldıktan Sonra Üzerine Yağ,
Kırmızıbiber Ve Nane Ile Süs Yapılır.
0 yorum: