ÇİLEK REÇELİ
















Malzemeler:

1 Kilogram Çilek
1 Kilogram Toz Şeker
1/2 Limonun Suyu

Hazirlanişi:

Çilekleri Ayıklamadan Su Dolu Bir Kaba Koyun Ve Meyvalarızedelemeden
Yıkayın. Süzgece Alın. Süzüldükten Sonra Ayıklayın.
Daha Sonra Büyük Bir Tencerenin Içine Bir Kat Çilek, Bir Kat Şeker Olmak
Üzere Kat Kat Döşeyin. Oda Sıcaklığında Bir Gece Bekletin.
Ertesi Gün Çilekleri Kısık Ateşte, Taneleri Ezmeden Dikkatlice Karıştırarak
15-20 Dakika Kaynatın.
Delikli Bir Kepçe Yardımıile Taneleri Başka Bir Kaba Alın. Kalan Çilek
Şurubunu Kıvama Gelinceye Kadar Kısık Ateşte Kaynatmaya Devam Edin.
Şurup Kıvama Gelince Çilek Tanelerini Tekrar Içine Boşaltın Ve 5 Dakika
Sonra Yarım Limonun Suyunu Ilave Edip Bir Taşım Kaynatın.
Delikli Kepçe Yardımıyla Oluşan Köpükleri Aldıktan Sonra Soğumaya Bırakın.
Soğuyan Reçeli Kavanozlara Alın. 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.