BAŞ ETLİ PİLAV
Malzemeler:
2 bardak pirinç
1 koyun basi
1 soğan 1 havuç
2 yemek kasigi tereyagi
Hazırlanışı:
Koyun basini temizleyip yikayin. dogranmis havuç, dörde bölünmüs
Soğan ve üzerini örtecek kadar suyla atese koyun. biraz tuz atin.
Kaynamaya baslarken köpügünü alin. kisik ateste etler yumusayana dek
Pisirin.
4 bardak bas suyunu ve tereyagini bir tencereye koyun. ayikladiginiz basin
Etlerini içine atin. kaynayinca ayiklayip yikadiginiz pirinci salin; tuz ve
Biber koyun. suyunu çekinceye dek kisik ateste pisirin. 30 dk demlendirin.
Pilavi servis tabagina bosaltin. üzerine derisi çikarilip dogranmis dili ve
Beyni yerlestirin.

0 yorum: