NOHUT ( İSKEMBELİ)
Malzemeler:
Adet dana veya koyun iskembesi ( hazir iskembe de olabilir)
1 bardak nohut
2 orta boy soğan
1yemek kasigi domates ezmesi
2 yemek kasigi yag 1
Bas sarmisak
1 bas soğan
Hazırlanışı:
Iskembeyi temizleyip yikayin. bol suyla atese koyun. kaynamaya
Baslarken köpügünü alin. bir bas ayiklanmamis sarmisak, soyulmus 1 bas
Soğan ve yarim limon kabugu katip yavas yavas kaynatarak pisirin.
Nohutu aksamdan tuzlu suda bekletin ve biraz haslayin. soganlari incecik
Dograyin ve 2 kasik yagla börttürün. domates salçasi, 4-5 bardak iskembe
Suyu ( kafi gelmezse sicak su ekleyin)katin. küçük parçalar halinde
Dogradiginiz iskembeleri, haslanmis nohudu koyup kisik ateste pisirin. tuz,
Karabiber ve kirmizibiber atin, 1-2 bardak suyu kalinca atesten indirin.
0 yorum: