BÜTÜN KUZU PİRZOLASI PERSİYE
Malzemeler:
1 adet bütün bir yan kuzu pirzolasi
1 dis sarimsak
Bir tutam karabiber
Tuz
2 kahve fincanı rafine yagi
1 dis ezilmis sarimsak
1 su bardağı kalburdan geçmis ekmek içi
1 çorba kasigi toz hardal
1 kahve fincanı beyaz sarap yada su
2 çorba kasigi kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:
Bütün pirzolayi tuzlayip biberleyin, kendi büyüklügünde bir tepsiye koyup
Üzerine rafine yagini döküp ortadan hizli firina sürün. zaman zaman
Tepsideki yagindan alip üzerine dökerek 35-45 dakika pisirip firindan
Çikarin. baska bir tepsiye koyun. hardali beyaz sarap veya su ile koyu bir
Bulamaç kivaminda ezin. küçük bir firça ile bu bulamaci pirzolanin üzerine
Sürün. ekmek içini sarimsak ve maydanoz ile karistirip hardalli pirzolanin
Üzerine hepsini serpin. üzerine 1-2 kasik tepsideki yagindan serpip firina
Sürün. üzeri kizarincaya kadar 5-8 dakika kizartip firindan çikarin. bir
Servis tabagina dilimleyerek veya bütün koyup üzerine terayagini kizartip
Döküp servis edin.

0 yorum: